woensdag 26 augustus 2015

Biesbosch: Maltha-Spieringpolder

In de Biesbosch staan twee vogelkijkhutten, de Maltha en Spieringpolder. Nationaal Park De Biesbosch is Ca. 8.000 hectare groot en ligt op de grens van Zuid-Holland en Noord-Brabant en bestaat uit drie delen: Hollandse Biesbosch, Dordtse Biesbosch en Brabantse Biesbosch. De Biesbosch is een doolhof van rivieren en kreken waar het heerlijk kanoën is.


De Biesbosch is het hele jaar toegankelijk. Rolstoelgebruikers kunnen terecht in de bezoekers- en informatiecentra. Ook worden er speciale excursies georganiseerd. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

De vogelkijkhut Maltha ligt aan de Noorderklipweg in Werkendam. Vlakbij de hut is een wildrooster dat vanwege spijlen in de lengterichting een lastig obstakel voor rolstoelgebruikers kan zijn.

Vogelsoorten: Bruine Kiekendief, Cetti's Zanger, Havik, Krooneend, Matkop, Rietgors, Veldleeuwerik, IJsvogel, Nonnetje, Witte Kwikstaart, Buizerd en Grote Zaagbek.

De vogelkijkhut Spieringpolder ligt aan de Bandijk te Werkendam (geen foto). Voor deze hut ligt een klein slikplaatje. Dat is ideaal om steltlopers te zien, zoals kleine plevier, bonte strandloper, goudplevier, grutto en wulp. Andere soorten die u hier kunt aantreffen zijn dodaars, grote en kleine zilverreiger, roerdomp, ijsvogel, lepelaar, aalscholver en diverse soorten eenden.


De vogelkijkhut Maltha, Noorderklipweg, Werkendam


De vogelkijkhut Spieringpolder, Bandijk, Werkendam